
Ο Πέτρος Αποστολάκης, συνιδρυτής της Πρωτοβουλίας Νέων, συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα «From Idea to Impact: Youth-Led Climate Solutions in Our Community»στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Climate Change Summit Week.
Η συζήτηση, που διοργανώθηκε από το Youth Climate Diplomacy Forum for Southeast Europe, επικεντρώθηκε στον ρόλο της πολιτικής δράσης και στη σημασία της ενεργούς συμμετοχής των νέων στα κοινά. Παρουσιάστηκαν καινοτόμες ιδέες για τη θεσμοθέτηση ουσιαστικών μορφών συμμετοχής, όπως οι συνελεύσεις πολιτών και τα συμβούλια νέων, που μπορούν να λειτουργήσουν ως γέφυρες ανάμεσα στην κοινωνία και τη λήψη αποφάσεων.

Η Πρωτοβουλία Νέων συνεχίζει να εργάζεται για τη δημιουργία βιώσιμων δομών δημοκρατικής συμμετοχής και την ενδυνάμωση των νέων ως ενεργών πολιτών που συμβάλλουν στη χάραξη πολιτικών για το κλίμα και το κοινό μέλλον.